БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Това не е пародия! Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ

Заслуженият отдих бе приет от премиера Борисов с почести и слава.

Десетки милиони струва на българите пребиваването на Цветанов във властта.

Без редакция, публикуваме обявлението на Цветан Цветанов във Facebook:

"Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани. Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините".

Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

Както вече обеща, Бойко Борисов започна радикална чистка в своята партия. Първата жертва падна и това е доскорошната му дясна ръка - Цветан Цветанов. След разговор с лидера си тази сутрин, невинно, Цветанов подаде оставка от всички постове в партията. Борисов му благодари публично за свършената работа през годините, поне това се казва в краткото съобщение, изпратено скорострелно от пресцентъра на ГЕРБ.

След гръмването на скандала с апартаментите на властта, Борисов видимо не скри разочарованието си от Цветан Цветанов. Цветанов като председател на групата на ГЕРБ в парламента, се държеше многократно - арогантно и нагло, твърдейки, че няма да подава оставка и че няма кой да го накаже. Думите му още повече вбесиха Вожда на Партията и Републиката и почти веднага Цветанов обяви, че напуска Парламента и остава само председател на предизборния щаб в Партията. "Филмът за възрастни е забранен", но явно не е: Борисов на няколко пъти коментираше в ефир, че скандалът с Цветанов е нанесъл тежки щети на ГЕРБ. А още в първия ден след изборите, премиерът обяви, че ролята на Цветанов сред структурите очевидно е била преувеличена.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че в Партията му предстои сериозна чистка заради резултатите от вота и в резултат на скандалите от последните месеци. Дали отпушване на напрежението чрез симулация за чистка е умно решение - няма как да бъде оценено към момента. Но въпросът остава - КОЙ е режисьорът на този театър?