БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Трагедия: загина Хосе Антонио Рейес

Трагедия: загина Хосе Антонио Рейес

Бившият футболист на Арсенал, Реал Мадрид и Испания Хосе Антонио Рейес е починал в автомобилна катастрофа

Бившият футболист на Арсенал, Реал Мадрид и Испания Хосе Антонио Рейес е починал в автомобилна катастрофа на 35-годишна възраст, съобщиха от родния му клуб Севиля.

Рейес, който стана известен на широката футболна общественост в Севиля преди да премине в Арсенал, а в последствие и да изкара периоди в Реал Мадрид и градския съперник Атлетико, за последно игра за намиращия се в Сегунда Б Екстремадура.

„Няма как да съобщим по-трагични вести. Обичаният от всички нас Хосе Антонио Рейес е починал в автомобилна катастрофа. Почивай в мир“, заявиха от Севиля, където той прекара два периода от по четири години, на своя Туитър.

Арсенал сподели на своя официалиен уебсайт: „Нашите мисли са с цялото му семейство, приятели и съотборници. Хосе, който бе част от отбора на „Непобедимите“, бе изключителна важна част за нашия клуб и винаги ще има специално място в нашите сърца. Той представи отбора в 110 случая, отбелязвайки 23 гола и допринесе за нашата серия от 49 мача без загуба. Почивай в мир, Хосе“.

„Семейството на Атлетико Мадрид скърби. Нашият бивш играч Хосе Антонио Рейес напусна този свят. Ти оставаш завинаги в нашите сърца. Почивай в мир“, се казва в изявление на друг бивш клуб на испанеца – Атлетико Мадрид.

Сегашният му клуб Екстремадура също обяви тъжната новина. „С разбити сърца ви съобщаваме новината, че нашият играч Хосе Антонио Рейес е намерил смъртта си в катастрофа на пътя. Нека се помолим за неговата душа“, обявиха от клуба.

Рейес спечели Лига Европа рекордните пет пъти по време на професионалната си кариера, като завоюва още 20 трофея. Освен това той изигра и 21 мача за националния отбор на Испания