БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ТРЕНД: НАД 30 % ОТ БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО СМЯТА, ЧЕ ЩЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ИЗМЕНЕНИЕТО НА КЛИМАТА ЗА БЪЛГАРИЯ И СЕМЕЙСТВОТО МУ ЩЕ СА НЕГАТИВНИ

Зелената сделка представлява едно от най-големите предизвикателства не само за България, но и за целия глобален свят

Зелената сделка представлява едно от най-големите предизвикателства не само за България, но и за целия глобален свят. Това каза евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов по време на пресконференция в БТА.

От изследователският институт „Тренд“ са провели проучване какви са нагласите на българите към основните теми свързани с климатичните промени и европейския зелен пакт. Допитването е по поръчка на евродепутата от БСП Петър Витанов.

Климатичните промени са тема номер едно в Европа, които оформят цялата политика на институциите в следващите 30 г. Сигурен съм, че ако този проблем бъде поставен по-остро, загрижеността ще се повиши, заяви евродепутатът Петър Витанов.

Според него трябва да има обобщен ресор, който да координира дейността на отделните ведомства у нас, които имат отношение към зелената сделка. Това ведомство може да бъде в помощ и на евродепутатите. Когато 45% от европейското финансиране минава през зелени политики ни трябва експертиза и от страна на съответната държавата, каза още Петър Витанов.


Автор: Варсен Такворян
varsen_7da35cafbdc0ceb9b32176a1cc551848.jpeg