БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Тръмп: Видяхте Си и Путин - много умни хора, обсъждат световния ред за следващия век

Тръмп: Видяхте Си и Путин - много умни хора, обсъждат световния ред за следващия век

Тръмп повтори обещанието си да разреши конфликта в Украйна в рамките на 24 часа, ако бъде преизбран за президент през 2024 г.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подчерта на митинг на свои поддръжници в Уейко (Тексас), че именно той е започнал да доставя оръжие на Украйна. "Дадох им стотици и стотици "Джавелин" (противотанкови ракетни системи – бел. ТАСС)“, каза той. Тръмп добави, че неговият предшественик Барак Обама е изпратил само "възглавници" в Киев, имайки предвид несмъртоносно оборудване.

Тръмп повтори обещанието си да разреши конфликта в Украйна в рамките на 24 часа, ако бъде преизбран за президент през 2024 г. „Когато стана президент, ще постигна това за 24 часа“, каза той.

По-рано той е заявявал, че ще разреши конфликта в Украйна за кратко време, ако бъде преизбран, но никога не е уточнявал как възнамерява да постигне това, добавя ТАСС.

Руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин обсъдиха световния ред през следващия век по време на държавното посещение на китайския лидер в Москва, заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп. „Видяхте президента Си, умен, и президента Путин, умни, много умни хора, да стоят и да обсъждат световния ред за следващите сто години“, каза Тръмп. Според него Русия и Китай вече са единни.

По думите му, САЩ деградираха до нивото на "бананова република" при сегашната американска администрация. „Банановата република - ето в какво се превърнахме", каза Тръмп. „Нашата страна, ние няма да търпи това". Той по-специално подчерта проблемите на страната при защитата на нейните граници, системата за гласуване и превръщането на правоприлагащите органи в политически оръжия и добави, че ако спечели президентските избори в САЩ догодина, „престъпниците, които вредят на съдебната система, ще бъдат победени и засрамени". „Ако не спечелим избори през 2024 г., страната ни е обречена“, добави той.

Доналд Тръмп заяви още, че е "най-невинният" човек в историята на страната. По думите му, след проверка на 11 милиона страници различни документи, свързани с него, включително данъчните му декларации, представители на прокуратурата не са открили нищо осъдително. „Това вероятно ме прави най-невинният човек в историята на страната ни“, каза той пред свои поддръжниците в Уейко, Тексас.

Източник "Гласове"