БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ЦСКА ОТПРАВИ ОСТРИ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ “НЕКОМПЕТЕНТНИЯ“ МИНИСТЪР НА СПОРТА АНДРЕЙ КУЗМАНОВ

ЦСКА ОТПРАВИ ОСТРИ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ “НЕКОМПЕТЕНТНИЯ“ МИНИСТЪР НА СПОРТА АНДРЕЙ КУЗМАНОВ

От "Българска армия" нападнаха лично министъра, като обръщението към него дойде часове след изказването му по въпроса за базите, ползвани от клуба

ЦСКА и държавното "Сердика спортни имоти" са в спор за дължими суми, свързани с ползването на "Българска армия" и базата в Панчарево. От министерството на спорта няколко пъти заявяват, че футболният клуб е основният длъжник на държавното дружество, заради което то е в тежко състояние и трябва да бъде оздравявано.

НА брифинг вчера Кузманов каза, че развитие по темата няма. И заяви, че благодарение на ЦСКА "Сердика спортни имоти" е в тежко състояние. Тезата на червените е, че са направили много подобрения на базата в Панчарево и заради това трябва да им бъдат намалени голяма част от задълженията.

В публикувания късно вечерта текст от ЦСКА се обръщат към Кузманов с "неуважаеми министър". "Вие като всички държавни "хрантутници", получихте най-после малко слава и журналистическо присъствие. ЦСКА е клуб със 73 годишна история и вярвайте ни, по-некомпетентна личност в спорта никога не сме срещали".

От клуба посочват, че с действията си Кузманов защитава не държавния интерес, а собственото си благополучие.

"В нашата дълга история станахме свидетели на какви ли не исторически падения, но никога не срещнахме по-проста маса и егоизъм. Но ние впрочем знаем, г-н министър, че вие сте пръв поддръжник на Истанбулската конвенция и джендър идеологията, завършва обръщението.

Разбирателството между ЦСКА и "Сердика спортни имоти" трябва да е ключова стъпка, за да се стигне до създаване на съвместно дружество, от което да се продължи към исканата от клуба модернизация на "Българска армия". Червените вече завършиха голяма част от ремонтите и възстановяването на тренировъчната база в Панчарево.

Това не е първият случай, в който собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев отправя остри и груби думи в официално обръщение. Преди това такива са били насочвани към собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев и футболния съюз.