БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ЦСКА ЩЕ СЕ ОПИТА ДА НАПУСНЕ ЕВРОПА С ВИСОКО ВДИГНАТА ГЛАВА СРЕЩУ “РОМА“ В СОФИЯ

ЦСКА ЩЕ СЕ ОПИТА ДА НАПУСНЕ ЕВРОПА С ВИСОКО ВДИГНАТА ГЛАВА СРЕЩУ “РОМА“ В СОФИЯ

ЦСКА ЩЕ СЕ ОПИТА ДА НАПУСНЕ ЕВРОПА С ВИСОКО ВДИГНАТА ГЛАВА СРЕЩУ ИТАЛИАНСКИЯ ГРАНД РОМА В СОФИЯ

Тази вечер от 19,45 часа „армейците“ се изправят срещу италианския Рома в последния си двубой от груповата фаза на Лига наа конференциите. Столичани са последни в група С без шанс да продължат напред, докато залогът за римските “вълци” е много голям. Възпитаниците на треньора Жозе Моуриньо се борят за първото място, като само точка ги дели от заелия върха норвежки Бодьо/Глимт, който днес играе със Зоря (Луганск).

На пръв поглед двубоят е без значение за ЦСКА , но евентуален потизивен резултат би донесъл сериозни финансови приходи в касата на “Българска армия”.

УЕФА оценява победата с 500 000 евро, а равенството със 166 000. Не е за подценяване и елементът на престиж, който носи достоен резултат срещу тим като Рома.

Треньорът на ЦСКА има да решава куп кадрови проблеми. Двубоят с Рома пропускат контузените Кох, Ахмедов, Варела, Юга, Чарлс, както и Греъм Кери, който се прибра в родината си Ирландия поради личен проблем.

В същото време Жозе Моуриньо даде почивка на трима от обичайните си титуляри - вратарят Руи Патрисио, Крис Смолинг и Хенрик Мхитарян.