БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ ОТНОВО НА ПРОТЕСТ

Над 100 автобуса на превозвачи, работещи в туристическия бранш, както и туроператори и екскурзоводи, излязоха на протест срещу правителствените мерки за справяне с пандемията от коронавирус. Според бранша действащите в момента механизми за подпомагане са

От сектора са категорични, че търпението им е изчерпано, а доверието - загубено и че фирмите превозвачи са във финансова агония заради извънредното положение.

Исканията им са за адекватни финансови мерки за справяне с последиците от пандемията, защото сегашните са неадекватни и не вършат работа за бранша.

Според превозвачите в туризма досегашните им възражения не са довели до никакъв резултат, както и срещата им с транспортния министър Росен Желязков.

Събралите се отидоха пеша до сградата на Министерски съвет. Там на стълбите на бившия партиен дом, те застанаха с плакати. "SOS туризъм!", "Без екскурзоводи и транспорт няма туризъм!", "S.O.S Спасете туристическия превоз! Без нас няма туризъм”.
След това протестиращите се върнаха при автобусите и на автошествие преминаха под прозорците на МС със звуков сигнал, със надеждата да бъдат чути.