БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

УЧЕБНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ИСКАТ ДА СЕ РАЗРЕШИ ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ

УЧЕБНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ИСКАТ ДА СЕ РАЗРЕШИ ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ

Асоциация на езиковите центрове в България призова в отворено писмо до премиера Бойко Борисов час по-скоро да бъдат отворени учебните центрове за присъствено обучение

Въпреки изпратените писма до министерствата на образованието и на здравеопазването към момента няма яснота кога ще се разреши присъствено обучение в учебните центрове. Това подлага под въпрос образованието на над 10 000 български ученици, посочват от организацията.

За сравнение премиерът Бойко Борисов обеща от 1 март ресторантите да отворят врати, но в същото време не казва, кога ще се възстанови присъственото обучение на всички ученици в училище, а не да се въртят на по 2 седмици.

В същото време тази година матури ще държат учениците от ІV, VІІ, Х и ХІІ клас. Някои от тях за три месеца имат само 2 седмици присъствено обучение. Голяма част от учениците, които учат онлайн, на практика въобще не учат, а само се регистрират присъствено, споделят разтревожени родители. Те настояват премиерът и Националният оперативен щаб да кажат от коя дата поне учениците, които ще имат матури през тази година ще преминат на присъствено обучение.