БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

УКРАИНСКА ОФАНЗИВА И ЗАЛОВЕНИ УКРАИНСКИ ИНФОРМАТОРИ В ХЕРСОН

Те са били задържани от руската Национална гвардия заедно с 13 гранатомета, над 30 000 патрона и други оръжия и боеприпаси

Руските въоръжени сили в Украйна обявиха, че са арестували 21 съучастници на украинската армия в контролираните от тях Херсонска и Запорожка област, докато в района се води украинска контраофанзива.

Те са били задържани от руската Национална гвардия заедно с 13 гранатомета, над 30 000 патрона и други оръжия и боеприпаси.

В Херсонска област руските сили за сигурност са разбили и група украински агенти, предоставяли на въоръжените сили на Киев данни за разположението на руските сили за да насочват украинския ракетен обстрел. За това съобщава военен източник на руската федерация. С тяхна помощ при украински обстрел беше частично унищожен мост в град Херсон, от важно значение за снабдяването на руските сили. Градът се намира само на няколко километра от фронтовата линия, където украинските сили започнаха контранастъпление, за да си върнат територии, които изгубиха още в началото на руската офанзива. Руските сили са подложили на масиран ракетен обстрел Киевска и Черниговска област.