БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Уплашен от протестите Борисов започва спешно да уволнява министри!

Уплашен от протестите Борисов започва спешно да уволнява министри!

Първите са Горанов - министър на финансите, Маринов - министър на вътрешните работи и Караниколов - министър на икономиката

Докато мисли дали да подаде оставка, Бойко Борисов прави рокади в кабинета – гони трима ключови министри, а мотивът е, че имената им се обвързват с ДПС и Делян Пеевски. Това са Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Оставките им са поискани от Борисов след среща с областните координатори на ГЕРБ. Тримата декларирали, че са готови да се оттеглят незабавно и ще го направят официално в четвъртък, се казва в съобщение на партия ГЕРБ и на правителствената пресслужба.

По време на срещата координаторите на партията поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС, пише в съобщението от партията.

Министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов декларираха пред премиера Бойко Борисов готовност да подават своите оставки незабавно. Тримата министри ще входират съответните документи за това още утре.

Очаквайте подробности!