БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

УВОЛНЕНИЯ В ДКК

Драма в Държавната Консолидационна Компания

Драма в Държавната Консолидационна Компания.
След като късно снощи от ръководството на компанията беше отстранен вторият директор Ваня Караганева, днес министърът на икономиката поиска оставките на трима шефове.

Късно в понеделник Съветът на директорите обяви отстраняването на Ваня Караганева от поста втори изпълнителен директор на компанията. Като мотив се посочва дълъг списък с нарушения, които Караганева е извършила за краткото време на позицията. В съобщението за отстраняването се посочва, че била назначена в нарушение на Търговския закон, защото била в трудови правоотношения с друг работодател, че договорът ѝ е неправомерно сключен с член на Съвета на директорите, тъй като не е имало негов председател, че блокирала работата на ДКК в редица направления, включително чрез неправомерни еднолични решения и редица други.

В отговор днес принципалът на дружеството - министърът на икономиката Даниела Везиева, поиска оставките на трима от директорския борд - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска, назначени в края на управлението на ГЕРБ, заради решението да освободят Ваня Караганева. Министър Везиева е останала изненадана от действията на тримата членове на Съвета на директорите. Според нея събранието на Съвета на директорите не е било свикано по надлежен ред. Везиева определи действията на тримата директори като желание за запазване на стария модел на непрозрачна работа в ДКК.