БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

В Добричко има бедстващи селища, пътища са блокирани край Варна

В Добричко има бедстващи селища, пътища са блокирани край Варна

Остават затворени доста от пътищата, включително пътя Варна-Добрич

В Североизточна България виелиците и обилния сняг все още създават проблеми. Във Варненско има затворени пътища, няколко населени места са без ток.

Общините Долни Чифлик и Суворово обявиха частично бедствено положение. Остават затворени доста от пътищата, включително пътя Варна-Добрич. Шкорпиловци, Голица и Доброглед са без ток. Екипите работят денонощно. Няма бедстващи по пътищата, успяхме да помогнем на всички, заяви за Нова тв областният управител на Варна Стоян Пасев. Той призова всички шофьори да бъдат внимателни и да не тръгват на път, ако не е необходимо.

В Хасковско също десетки населени места останаха без ток. Към момента в 6 села няма електричество. Има много паднали дървета. Ситуацията обаче се нормализира. Няма бедстващи хора и всички пътища са отворени, каза Димитър Петров, зам.-областен управител на Хасково.

Максималните температури днес ще са между 0° и 5°, в София – около нулата. След временно спиране, след обяд отново ще превалява сняг, но вече само на отделни места, главно в планините. Ще остане ветровито, в повечето райони с умерен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад.

Много ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, ще бъде и в планините. Освен опасност от измръзване, висока остава и опасността от лавини извън обработените писти в курортите. След временно разкъсване и намаление на облачността, след обяд отново на отделни места ще превалява сняг.

В петък сутринта ще бъде още по-студено, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни и максималните температури в много райони ще са над 10°. През нощта срещу събота и в събота на места ще превали дъжд и ще има условия за образуване на поледици. След временно спиране в събота, в неделя отново ще превали дъжд, а температурите ще се повишат. В понеделник вероятността за валежи е малка, а облачността ще се разкъса и ще намалее.