БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Великобритания отваря училищата днес

Великобритания отваря училищата днес

От днес и Белгия частично разхлабва мерките срещу пандемията от коронавирус

Това е първата стъпка в плана на премиера Борис Джонсън за поетапно облекчаване на ограниченията. Разхлабването на мерките започва, след като за последното денонощие бяха регистрирани само 82 смъртни случая, което не се е случвало от началото на октомври. 

По-късните етапи включват разрешаване на събиранията, както и отваряне на магазините за стоки, които не са от първа необходимост, и други обществени обекти. В последния етап, който ще бъде не по-рано от 21 юни, правителството се надява да отпаднат всички законови ограничения за контактите между хората.

От днес и Белгия частично разхлабва мерките срещу пандемията от коронавирус. Вече е разрешено навън да се събират 10 души вместо четирима, както беше досега. Присъстващите на погребения се ограничават до 50 души при необходимата дистанция. Дейностите на младежите са допустими при общо 10 души на закрито и 25 навън.

Отваряне на ресторанти, кафенета и хотели обаче може да се очаква едва през май, когато процентът на ваксинираните от рисковите групи ще е достатъчно висок, предупреди премиерът на Испания Александър де Кро. До този момент първа имунизация са получили над 600 000 души.