БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Венгер се завръща във футбола, но в каква роля?

Венгер се завръща във футбола, но в каква роля?

Венгер иска да се завърне във футбола скоро, но е на кръстопът

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер иска да се завърне във футбола скоро, но е на кръстопът и не е сигурен дали иска да се занимава отново с треньорство. Французинът напусна „артилеристите“ в края на сезон 2017/18 след 22 години начело на лондончани, където спечели три пъти Висшата лига и рекордните седем пъти ФА Къп.

69-годишният специалист бе зает в ролята на телевизионен анализатор и говорител на конференции, след като напусна „топчиите“ и заяви през октомври, че е получил предложения за завръщане към футбола от различни места по света. „Ще ме видите отново в света на футбола. В ролята на мениджър…не съм сигурен“, сподели Венгер пред журналисти.

„Мислех си, че мога да се завърна към мениджърството много бързо, но се насладих на почивката си, честно казано, и сега съм на кръстопът. Футболът все още е моята страст. Ще се завърна скоро, но не мога да ви кажа със сигурност къде и под каква роля“, добави той. Французинът също така описа като „кошмарно“ пътуването на привържениците на Арсенал от Лондон до Баку за финала в Лига Европа следващата сряда.

Тимът се изправя срещу Челси, като при успех ще си гарантира участие в Шампионската лига през следващия сезон, но УЕФА бе разкритикувана относно избора си за домакин на финалния сблъсък в надпреварата. „Това е кошмар за привържениците“, каза Венгер. „Отборите нямат никакъв проблем. Те живеят в идеални условия и имат своите частни самолети“, добави френският специалист.

Полузащитникът на „артилеристите“ Хенрик Мхитарян няма да пътува с отбора до Азербайджан, след като арменският национал реши да пропусне сблъсъка за трофея поради опасения за своята сигурност, имайки предвид напрежението между двете страни. „Ситуация, като тази на Мхитарян, не трябва да се случва във футбола“, добави Венгер. „Не смятам, че това е нормално през 2019 в Европа, където има толкова изтънчени демокрации, да не се играе поради политически причини“, завърши бившият наставник на Арсенал