БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Вяра Емилова, БСП: Най-важната ни задача сега е да приемем актуализацията на бюджета

Вяра Емилова, БСП: Най-важната ни задача сега е да приемем актуализацията на бюджета

На дневен ред са доходите на хората и увеличението на пенсиите, заяви социалистът

„Правителството беше свалено от ново мнозинство, една безпринципна коалиция. Политици, които мимикрират един върху друг на базата на интереси. Но аз мисля, че площадът вчера каза какво иска и той иска промяна. Казваха, че трябва да променим управлението, което беше до момента. Направихме първата крачка и продължаваме заедно оттук нататък. Новото мнозинство нямат намерение да правят нещо градивно към държавата, а да я тикат към хаос и безредици.“ Това заяви членът на ИБ на левицата и секретар на парламентарната група на “БСП за България” в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ в момента предстоят няколко стъпки: „Преди всичко трябва да направим заседание на нашия Национален съвет, ръководният ни орган, за да направим оценката. Ние вървяхме до нашите политически партньори, бяхме предвидими, бяхме тези, които отстояват социалната политика, така че сме готови отново за преговори“, категорична е Емилова.

„Ние бяхме тази партия, която успя да извоюва най-високия социален бюджет на държавата. Оттук нататък най-важната ни задача е да приемем актуализацията на бюджета“ посочи депутатът от левицата и продължи: „Всички други разправии по ъглите, по кулоарите, които ще ни предоставят новото мнозинство, не са на дневен ред. На дневен ред са доходите на хората, високите цени, увеличението на пенсиите, което ние заложихме в бюджета. Надявам се да има разум и бюджетът да бъде приет с параметрите, които сме заложили. Това очаква обществото от нас, а не политически игрички, на които станахме свидетели последните дни“, коментира Емилова.

Според депутата от левицата, ако бюджетът не бъде приет означава, че новото мнозинство ще хвърли държавата в поредния хаос. „Това е мнозинство на разрухата. Ако не приемем актуализацията, пенсионерите няма да могат да получат своето увеличение на пенсиите. Всички политически партии се биха в гърдите колко много са загрижени за пенсионерите и младите хора, но това ще стане реално след като видим как ще гласуват“, обясни Вяра Емилова и допълни, че има много направени предложения по бюджета и в най-скоро време трябва да влезе неговото обсъждане. Социалистът изрази надежда, че ще бъде проявен морал и ще се намерят депутати, които мислят за българския народ.

„В последните години имаше пари за магистрали, но пенсионерите винаги оставаха на заден план. Сега трябва да им обърнем внимание, както и на младите хора“, каза още социалистът и припомни, че благодарение на БСП детските градини и яслите станаха безплатните, а майчинството за втората година беше увеличено.

„Вчера стана ясно, че “Възраждане“ се прегърна с ДПС, че “Има такъв народ“, които искаха да изчегъртат ГЕРБ, застанаха рамо до рамо до тях. Безпринципността, договорките на ухо в кулоарите, по тъмните стаички, отново мафията иска да се върне на власт. Ще ни бъде много трудно, но няма да се откажем, защото работим в интерес на българските граждани“, заключи Вяра Емилова.