БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Вигенин на откриването на кампанията в Ямбол: Мъдростта на Ямбол ще бъде пренесена и на национално ниво за победа

Вигенин на откриването на кампанията в Ямбол: Мъдростта на Ямбол ще бъде пренесена и на национално ниво за победа

Ямбол беше пръв, защото хората в Ямболска област бяха мъдри и първи разбраха, че бъдещето на България зависи от силно представителство на БСП в Народното събрание“, заяви Вигенин

Ямбол беше пръв, защото хората в Ямболска област бяха мъдри и първи разбраха, че бъдещето на България зависи от силно представителство на БСП в Народното събрание“, с тези думи се обърна към присъстващите на откриването на предизборната кампания в Ямбол водачът на листата на „БСП за България“ за Ямболски избирателен район Кристиан Вигенин. Той подчерта, че в 45-то Народно събрание, е станало ясно, че не е достатъчно да обещаваш промяна, не е достатъчно да говориш за нея, а да знаеш как искаш да я реализираш, да имаш хората, да имаш план, а това го е имала само БСП.

БСП в 45-то Народно събрание беше единствената политическа формация, която не отстъпи нито на сантиметър от ангажиментите, които пое в предизборната кампания и това е бонусът, с който влиза в новата предизборна надпревара“, каза още водачът на листата и припомни, че още 11 партии и организации са се присъединили към тях на тези избори, че са успели да обединят партията, че са създали среда на общи цели и обща борба и това е основата, на която търсят подкрепа сред хората, за да постигнат победа не само в Ямболска област, но и в цялата страна.

Вторият в листата д-р Райно Георгиев отново припомни, че България страда от два вируса – Ковид 19 и шофиращият джипката. „Днес може да мислите, че тях ги няма, но те са просто скрити в ъглите. Ако с единия можем да се преборим с ваксинация, с другия вирус – Бойко Борисов и борисовщината, която е завладяла цялата страна, можем да се преборим единствено и само с масово гласуване за „БСП за България“ с номер 4 в бюлетината, за да ваксинираме българското общество и да съградим една нова България“, призова присъстващите д-р Георгиев.

Третият в листата Владимир Стоев от община „Тунджа“ изтъкна, че като кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“ се чувства най-полезен в сферата на сигурността и местното самоуправление, като конкретизира какви идеи има лявата коалиция за решаването на проблемите в тези сектори.

Четвъртият кандидат от листата - Стоян Овчаров от Елхово, перифразира стихотворение на Вапцаров: „Аз дишам работя живея и за БСП работя тъй както умея“ и призова всички да работят както умеят, за да успее „БСП за България“ да победи на тези избори.

Като представител на коалиционния партньор АБВ и областен лидер, който заема пета позиция в листата, Здравко Златаров припомни за какво се бори „БСП за България“ и заяви, че коалицията иска да възвърне самочувствието на българите, но не байганьовското, а от истинските постижения - образованието, което Маргарет Тачър търсеше за пример и от което искаше да черпи опит, земеделието, което беше водещо в света, спортистите, които покоряваха световните върхове.

На шеста позиция отново е най-младият представител в листата учителят от Стралджа Койчо Койчев. „Изпитвам удовлетворение, че най-после сериозна политическа сила като БСП предлага един качествено различен подход за решаването на проблемите в образованието – премахване на делегираните бюджети, безплатни учебници за учениците от 1 до 12 клас и един учебник по предмет за всеки клас, ежегодно увеличаване на учителските заплати“, каза той и призова всички да гласуват мъдро с номер 4 в бюлетината.

Представителят на гражданската квота – треньорът по скокове на батут и учител в Спортното училище Нина Недялкова подчерта, че нейната кауза да участва в тези избори е нуждата от повишаване на здравния статус на българския народ от най-малките до най-големите чрез занимания със спорт и двигателна активност.

Представителят на ПК „Екогласност“ в листата Красимира Юрукова – Стоянова припомни, че всички заедно са обединени от общата цел за по-добър живот на хората.

Водещата на откриването Божидара Божилова припомни, че „БСП за България“ отново е номер 4 в бюлетината, което е знак от съдбата, че са постоянни и са остров на сигурността в предстоящата промяна на модела ГЕРБ, промяна, съчетана със сигурност и с грижа за всеки.

Младата певица Ивет Динева и танцьорите от „Ямболско настроение“ поздравиха всички дошли на откриването на кампанията на „БСП за България“ в малкия розариум на градския парк.