БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ВИКТОРИЯ ГЕОРГИЕВА НА ФИНАЛ НА ЕВРОВИЗИЯ

ВИКТОРИЯ ГЕОРГИЕВА НА ФИНАЛ НА ЕВРОВИЗИЯ

С описвано като прочувствено изпълнение на втория полуфинал на конкурса в нидерландският град Ротердам снощи Виктория Георгиева нареди България сред страните, които отиват на финала в събота

23-годишната певица бе една от участниците с най-добра песен и изпълнение. Тя се състезаваше с номер 13, оказал се щастлив, с парчето Growing Up Is Getting Old.

Българският представител на Евровизия 2021 изпъкна с емоционалното си изпълнение, което докара до бурни аплодисменти цялата публика в залата Rotterdam Ahoyи. Комплиментите си не скриха и останалите участващи делегации, които определиха България и Виктория като един от фаворитите за победа в тазгодишното издание на надпреварата.

"Евровизия 2021" се провежда по обичайния начин - с пълна зала след като 2020-а бе нулева за конкурса. Държавите можеха да се явят със същия представител на следващата година, но трябваше непременно да е с нова песен. Залата в Ротердам е препълнена със зрители без маски и дистанция, като условието за присъствие на концертите е предварителен писиар тест.