БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ВЛАДИМИР ПУТИН ОБВИНИ БЪЛГАРИЯ, ЧЕ УМИШЛЕНО БАВИ "ТУРСКИ ПОТОК"

ВЛАДИМИР ПУТИН ОБВИНИ БЪЛГАРИЯ, ЧЕ УМИШЛЕНО БАВИ "ТУРСКИ ПОТОК"

Владимир Путин най-накрая реагира на поведението на българското правителство по отношение на проекта Турски поток.

Руският президент заяви днес категорично, че: " България умишлено бави изграждането на Турски поток". Острата реплика идва по време на срещата му в Сочи със сръбския президент Вучич. 

Путин допълва коментара си и с думите: Ако българското правителство не иска да осъществи газотранспортния проект на своя територия, Русия ще намери други възможности за транзит на синьо гориво в Южна Европа.
Това развитие на нещата, показва, че Русия макар и не веднага, реагира на резултатите от срещата Тръмп Борисов преди седмица във Вашингтон, на която якцентите бяха поставени върху американските доставки на втечнен газ за Европа, и ролята на България в тях.

"Въпреки многократните уверения и въпреки многократните молби към руска страна да осигури доставката на нашия газ през Турция в България, виждаме, че българската страна, колкото и печално и странно да звучи, ссъзнателно забавя осъществяването на прокета през своя територия", заяви Путин.

Руският президент издаде и ходовете на премиера Борисов с дувите: Сегашното правителство, след като провали Южне поток много пъти се е обръщало към нас с молба да участва в Турски поток.

" Ще видим как по-нататък ще се осъществи този проект по българска територия. Ако българите не искат, не българския народ, а българското правителство, ние ще намерим други пътища", категоричен е Путин.