БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НА ХЕБЪР ДОПУСНАХА ИЗНЕНАДВАЩА ЗАГУБА ОТ ШАХТЬОР В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НА ХЕБЪР ДОПУСНАХА ИЗНЕНАДВАЩА ЗАГУБА ОТ ШАХТЬОР В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Волейболна драма в Пазарджик

Първенецът на България Хебър Пазарджик загуби с 2:3 (22:25, 25:15, 25:14, 19:25, 9:25) гейма от беларуския Шахтьор Солигорск в първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига по волейбол за мъже.

В Пазарджик домакините показаха много слаба игра в четвъртия и петия гейм, което им коства победата.

Първият гейм на мача се оказа най-равностойният от петте изиграни. Двата отбора почти постоянно сменяха водачеството, но при 19:17 за Хебър гостите от Шахтьор направиха серия от пет поредни точки и така измъкнаха първия гейм с 25:22.

Българският тим обаче не загуби боен дух и показа много по-добра игра във втория и третия гейм, които спечели с разгромните резултати от 25:15 и 25:14.

В този момент изглеждаше, че Хебър няма да има никакви проблеми да затвори мача в четири гейма и изглежда това повлия на концентрацията на домакините. Те започнаха да допускат страшно много грешки във всички фази на играта и съперникът се възползва от този шанс за да прати маяа в тайбрек.

В него Хебър отново започна по-добре и поведе с 3:2 точки, но нова точкова серия след добри сервиси на гостите им позволи да дръпнат с 8:4 точки. Това срина психически домакините и до края те бяха наблюдатели от близо на играта на противника им.

За победителите най-резултатен със 17 точки бе Павел Аудочанко, докато за Хебър 21 точки реализира Брадли Гънтър.

Въпреки поражението Хебър запазва шансове за класиране за следващата фаза, като за целта трябва да спечели гостуването си следващия четвъртък.

Шампионът на Българиясе нуждае от победа с 3:0 или 3:1 гейма, за да се класира или 3:2, за да докара срещата до Златен гейм.