БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ВЪВЕЖДА СЕ РЕГУЛАЦИЯ В БИЗНЕСА НА КОЛЕКТОРСКИТЕ ФИРМИ

Законът за колекторите мина на първо четене в пленарна зала – с подкрепата на мнозинството и въпреки яростната съпротива на Възраждане и ГЕРБ

Законът за колекторите мина на първо четене в пленарна зала – с подкрепата на мнозинството и въпреки яростната съпротива на Възраждане и ГЕРБ.

В интервю за Нова нюз Атанас Зафиров от БСП поясни, че при регистрирани 17 фирми, на пазара оперират повече от 50 заради липса на прозрачност. И че в бизнеса с колекторските фирми се въртят 4 млрд. лева, които са в сивия сектор.

Зафиров бе категоричен:
"Трябва да се знае, че когато вземаш 100 лева, връщаш 100 лева и законната лихва." И допълни, че се въвежда задължителен капитал от 500 000 лева, както и регистър.

Коментар относно закона направи и секретарят на парламентарната група на “БСП за България“ Явор Божанков в ефира на България он еър:

"Той не бе приет толкова години, през които българските граждани бяха оставени на произвола на съмнителни криминални субекти да ги тормозят по всяко време, както и да ги унижават пред техните семейства, а от друга страна гражданите до сега не можеха да се защитят поради липсата на правна регламентация".