БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Задържаха майката на дрогирания шофьор, предизвикал катастрофата с Милен Цветков. Третият пътник в колата бил сина на депутата Лъчезар Иванов

Мярката за неотклонение на 22-годишния Кристиан Николов бе удължена на 72 часа

Майката на 22-годишния Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е задържана за 24 часа, научи NOVA.

В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Десислава Николова, майка на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил.

Десислава Пешева се е явила днес в СДВР. Тя е била придружена от адвоката, който защитаваше и алкохолния бос Миню Стайков.

По-рано днес мярката за задържане на шофьора, предизвикал катастрофата бе удължена на 72 ч. А междувременно Икономическата полиция започва проверка на средствата, с които е закупен луксозният му джип. Николов има шофьорска книжка от 2016 г. и едно регистрирано нарушение до момента. 

Трагичният инцидент, при който загина журналистът, стана около 18:00 часа на Великден в София. Милен Цветков спрял на червен светофар пред столичен мол на бул. „Черни връх”. Отзад се врязала колата на Кристиан Николов. Младият шофьор се оказал с положителна проба за канабис и амфетамин. 

Огледът на тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков показал, че при удара автомобилът му е изхвърлен на 20 метра напред, обясни директорът на столичната полиция Георги Хаджиев. Той поясни, че експертите не са установили спирачен път от гумите на джипа, ударил колата на Цветков.

Снимка: Кристиян Николов, предизвикал катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков

Снимка: Извеждане на Кристиян Николов от 4-то РПУ в София. Снимка: БГНЕС

Днес депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов каза пред "24 часа": "Искам да съобщя, че третият пътник в автомобила, блъснал Милен Цветков е моят син от първия ми брак. За това бях уведомен от органите на реда, които се свързаха с мен, за да ме информират, че е издирен и разпитан по случая."

Снимка: Лъчезар Иванов

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов също е бил в автомобила убиец, блъснал колата на телевизионния водещ Милен Цветков. Той е задържан в столицата днес. Синът на Иванов е третият арестуван за трагичния инцидент - след шофьора Кристиан Николов и майка му Десислава Николова. 

Досега разследващите дават оскъдни подробности за инцидента. Част от информацията по разследването се появява първо в сайтове, а след това парчета от нея потвърждават разследващите органи. По този начин стана ясно, че в джипа-убиец е имало още един млад мъж - син на депутата Лъчезар Иванов. По все още непотвърдена официално информация с двамата младежи се е возила и приятелката на Кристиан. Нейната самоличност все още не е съобщена, нито има данни, че е задържана.