БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ЗАГАДЪЧНИ АРЕСТИ В БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ ПЛОВДИВ

Прокуратура и полицейски части по неизвестни причини арестуваха директорката Басейнова Дирекция в Пловдив Цветелина Кънева

Пловдивската полиция първо опроверга версията, че причината за проверките и ареста е свързана със замърсяването на реките Юговска и Чая в края на седмицата, а после съобщи, че не ставало дума и за злоупотреба със служебни пари.

Директорката Кънева бе отведена с полицейски бус. Маскирани и въоръжени полицаи претърсваха и изземваха документи и материали от сградата на Дирекцията.От РДВР Пловдив обещаха, че със сигурност щяло да има още арестувани служители на Дирекцията.
Още през уикенда Районна прокуратура-Асеновград повдигна обвинение на управителя на фирмата “Лъки Инвест” АД - 84 годишния Румен Васев и на отговорника на хвостохранилището на дружеството 55-годишния Росен Карасеинов за отравянето на река Юговска с цианиди. това. На мястото беше и министърът на околната среда Емил Димитров. Двамата обвинени са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа.

За подобно престъпление законът наказва със затвор от 1 до 5 години и глоба от 5 000 до 30 000 лева. за това, че са допуснали замърсяването на реката, информира прокурорът.