БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Започна голямото пътуване за празниците

Трафикът по магистралите и основните пътища на страната е изключително натоварен.

Над 280 хиляди българи тръгват на път в страната и чужбина. Сега на живо включваме репортерът ни Варсен Такворян, която е на изхода на магистрала Тракия, една от най-натоварените точки в София. 
По традиция на велики четвъртък започва и голямото пътуване. Още по обед се засили трафикът по републиканските пътища и по границата с Гърция. От МВР и от АПИ обявиха специални мерки и призоваха водачите да карат внимателно, с повишено внимание и по възможност да използват алтернативни маршрути.

В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април, камионите над 12 тона няма да могат да се движат по магистралите и част от главните пътища на страната. Движението на тировете над 12 тона ще бъде ограничено по автомагистралите и част от първокласните пътища, където е най-натоварено. Целта на мярката е да се повиши безопасността на пътищата и да се увеличи пропускателната им способност.

Отново за улеснение на трафика по Великден ще има две ленти за Бургас и за Варна, както и една за София в района на виадуктите, които се ремонтират на автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Целта е по-лесно придвижване в пиковите дни и часове в участъците с ремонт на двете магистрали.

В участъците с ремонт шофьорите е необходимо да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути.