БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Жителите на благоевградското село Илинденци на протест заради скъпата вода

Според протестиращите вина за неразрешените проблеми с водата има кметът на Струмяни Емил Илиев.

Според протестиращите кметът на Струмяни трябва да изпълни решенията на общинския съвет от края на март за излизане от ВиК- Благоевград и за създаване на местно водно дружество ВиК- Стримон . 

Хората са на мнение, че вина за неразрешените проблеми с водата има кметът на Струмяни Емил Илиев, който днсес не дойде на протеста. 

" Всичко е от него. И в момента има писмо до гл. прокурор, който трябва да се самосезира така че чакаме отговори и от него", коментираха недоволните граждани.

"Твърдо съм застанал зад народа, а това е че няма да отстъпим в никакъв случай в моента. Няма да плащаме вода категорични сме. Тук сме пред общината за да ни чуят всички служители и да разерат че хората вече не могат да търпат. А това значи, че Вик - Благоевград които се самонастаниха тук да вдигат гълъбите и да си заминават за Благоевград", категоричен е Илия Башлиев - кмет на Илинденци . 

От Вик - Благоевград обясниха , че единственото законно дружество е съществеващото в момента и хората трябва да разберат това и да си плащат за услугата.