БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Жълт код за бурен вятър в почти цялата страна

Жълт код за бурен вятър в почти цялата страна

Поривите на вятъра на места е възможно да надхвърлят 86 км в час

Бурен вятър се очаква днес в почти цялата страна. Жълт код е обявен за всички области с изключение на две. Поривите на вятъра на места е възможно да надхвърлят 86 км в час. Ще бъде облачно, на места ще превали кратък дъжд. Температурите обаче ще са високи – между 8 и 13 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд ще превалява дъжд, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след пладне - силен поривист вятър. Максималните температури ще са между 7 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 6-8. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части - до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг, под 1600 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6, на 2000 метра - около минус 1 градус.

В планините ще духа бурен, по високите части – ураганен вятър от северозапад. Ще бъде облачно и на много места ще превалява сняг. Под 1600 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура в Пампорово – 3°, Боровец – 4°, Банско – 7°, а по-високите върхове – около минус 5°.