БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Журналистът от БСТВ Нора Стоичкова: Днес е поредният ден, в който Борисов се подиграва с държавата, с парламента и с нашето всемогъщо българско търпение

Журналистът от БСТВ Нора Стоичкова: Днес е поредният ден, в който Борисов се подиграва с държавата, с парламента и с нашето всемогъщо българско търпение

Днес е поредният ден, в който Борисов се подиграва с държавата, с парламента и с нашето всемогъщо българско търпение

Днес е поредният ден, в който Борисов се подиграва с държавата, с парламента и с нашето всемогъщо българско търпение. Което не е търпение в основния смисъл на думата, а търпеж, както му вика народа видял доста за тези 1300 години история на балканския полуостров.

Днес, от някаква зала в една болница за тихи игри и за повиване на пеленачета, Борисов огласи състава на новия си кабинет, който още не е решил дали ще внесе в парламента. Това се случи преди Президентът Радев да връчи официално мандатът на ГЕРБ – СДС.

За радост и мощни подгавряния, с които цял ден социалните мрежи се забавляват. В. Сега го нарече новият ку-ку парламент, заради присъствието на лица в кабинета, органично свързани с едновремешното популярно предаване и редица шоу-програми. Един кабинет на политическото малоумие и безотговорност, който самият Борисов окачестви като играчка за опозицията в парламента. Цитирам: Можете да си ги викате още от 9 ч. да ви се отчитат в парламента, само „гражданинът Борисов не може да бъде викан на отчет“. Край на цитата, който прочетохме в няколко медии още сутринта. И в оставка и с рязан или не крак, и буден и докато спинка напреки на спалнята в държавната резиденция с пищов, милион евро и кюлчета злато до главата си - от Борисов чалгата струи на талази.

Като някоя разюздана попдива Борисов митарства по медиите, в опит така да забавлява публиката, че да забрави как парламентът взе решение утре – 21 април, той да се яви в парламента и да дава отчет за стореното с държавата и с Българите и да представи планът за възстановяване и развитие. По този план очакваме 12 млрд. евро.

Пак в понеделник, този държавен документ бе подложен на публична екзекуция в гугъл драйв, където чиновниците на Борисов го публикуваха в незаключен формат и потекоха в екселската таблица плювни и грозни заплахи към Борисов и неговия кабинет.

Междувременно, докато чалгата се лее на талази в национален ефир и по социалните мрежи и електронни сайтове, стана ясно, че Борисов е подменил целия състав на директорските бордове на абсолютно всички държавни енергийни дружества. И гледаме как едни и същи лица в тях……


Автор: Нора Стоичкова
NORA_01531dab09b16816a4eff1f088195c8e.jpeg